30 Ocak 2016 Cumartesi

#18 John Wick

Herkese iyifilm bloğundan merhaba arkadaşlar. Bu yazımda Keanu Reeves abimizin çıkış yapmaya çalıştığı, işini layıkıyla yapan eski bir kiralık katili oynadığı "John Wick" filmini inceleyeceğim.

Konusuna değinelim önce:
John Wick, hayallerindeki kadınla tanıştıktan ve evlendikten sonra kirli işleri bırakmış eski bir kiralık katildir. 5 yıllık evliliğin sonunda karısı ölür, o öldükten sonra kocasının yalnız kalmaması için bir köpek bırakmıştır. Ancak karısından son hatıra olan köpeği de, arabasında saldırıya uğradığı sırada ölür. Arabasına saldıran çetenin liderinin, eski patronunun oğlu olduğunu öğrendikten sonra intikam için çeteye bir savaş açar: Wick aradan geçen yıllarda pek paslanmamıştır.

Oyunculara bakalım:
Keanu Reeves, kendisini anlatmaya gerek yok, bilen biliyor zaten. Bu filmde de o kadar iyi oynamış ki bir an olsun bile sıkılmıyorsunuz.
Michael Nyqvist, kendisi bu filmde John Wick abimizin eski işvereni olarak oynuyor. Kendisi İsveçli olmasına rağmen Rus rolünü gayet güzel oynamış.
Alfie Allen, kendisi "Game of Thrones" dizisinde en fazla acıdığımız karakterdir şüphesiz. Bu filmde de "eceli gelen köpek cami duvarına işermiş" misali ecelini arıyor ve buluyor da...
Willem Dafoe, normal bir insan gibi görünüp ama içinde bir psikopat barındırmak ya da bunun rolünü yapmak kolay değildir. Willem Reyiz bunu başarmış. Takdir ettik.
Diğer oyuncularda filmin o kasvetli havasına uyum sağlamış. Oyuncu seçimleri başarılı.

Gelelim incelememize:
1- John Wick Reyiz, köpeğini öldürdüler diye Rusların Amerika'da ki bütün bağlantılarını yok etti. Bir sevdiğine bir şey olsaydı. Bütün ülkeyi havaya uçururdu heralde.
2- Her çatışma ya da dövüş sahnesi gerçeğe çok yakındı. Yani ilk davranın kazandığı gibi gitti. Dövüş sahnelerinde de başa baş bir dövüş olmuş.
3- Aksiyon filmlerinde olduğu gibi konu zayıf fakat bir aksiyon severseniz kendinizi geriye bırakın ve aksiyonun tadına varın. Film o kadar hareketli, gürültülüydü ki sinemadan çıktığımda kendimi boşluk hissettim, hayatım çok monoton geldi. Elime bir silah verseler iki, göğüs bir kafa girerdim herkese heralde.
4- Yanında çalışan en iyi seri katili oğluna anlatmazsan, ondan uzak durması gerektiğini söylemezsen; o da gider böyle takar peşine John Wick'i.
5- Yeraltı çete kurgusu çok iyiydi. Özel paralarla girilen yerler vs.

Aslına bakarsanız bu filmin eleştirilecek pek bir tarafı yok. Çünkü baş karakterimizi sinirlendirirler. O da gider baştakini öldürene kadar alayına sıkar. Zaten aksiyon filmlerinin geneli böyledir. O yüzden filmde konu aramak yerine kendinizi aksiyona bırakın.

Oyuncular 10/9, Oyunculuk 10/8, Konu 10/6, Genel 10/8
Bu film bütün aksiyon filmleri arasında ÇOK İYİ FİLMdir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder