31 Ocak 2016 Pazar

#19 Moğol (Mongol)

Herkese iyifilm bloğunda merhaba arkadaşlar. Bu yazımda; hükümranlığı devrinde gittiği yerlerde taş üstünde taş, baş üstünde baş bırakmayan Cengiz Han'ın biyografisi olan "Moğol" filmini inceleyeceğim.

Konusuna değinelim:
Cengiz Han'ın hükümdarlığa nasıl yükseldiğini, neler yaşadığını anlatıyor.

Oyunculara değinelim: 
Tadanobu Asano, kendisini Thor filmlerinden tanıyoruz: Yüz olarak gerçekten Cengiz Han'ı andırsa da, role yakışsa da olmamış.
Aslına bakarsanız filmin tek tanınan oyuncusu bu. Zaten bu filmde Tadanobu Asano için yükselme filmi olmuş. Çünkü bu filmde oynayan başka hiçbir oyuncu büyük filmlerde yer bulamamış kendisine. Fakat seçilen oyuncular filmin atmosferine uymuş.

Gelelim incelememize:
1- Film çok yavaş ilerliyor. Hatta o kadar yavaş ilerliyor ki 2 saatlik film bana 3 saat gibi geldi, ilerleterek izlememe rağmen.
2- Konu da çok fazla kopukluklar var. Yani bir sahnede savaş oluyorsa; o sahneden başka bir sahneye geçiş çok hızlı oluyor. Olayları anlatmak için yeterli süreyi oturtamamışlar. Bir olayın süresi gereğinden uzun, bir olayın süresi yetersiz olmuş.
3- IMDb puanını ve Metascore'u kesinlikle haketmiyor. "Kelebek Etkisi" gibi bir filmin Metascoru 30, bu filmin 73. Ayıptır.
4- Son savaş sahnesi-Youtube'a "Dombıra" yazdığınızda ilk çıkan klip- iyi başladı. Dedik ki "ha şimdi aksiyon başlayacak. Göreceğiz gerçek Cengiz Han'ı." diye. Fakat bir iki ok atışının ardından film bitti.
5- Cengiz Han'ın tam bir psikopat ama gerçekten akıllı bir adam olduğunu biliyoruz. Bu filmde bize yansımadı ya da biz öyle hissettik.

Olmamış. Olmamış. Olmamış.
Oyuncular 10/7, Oyunculuk 10/7, Konu 10/7, Genel 10/5
İzlerken müthiş sıkıldığımız bu film; bütün biyografi filmleri arasında KÖTÜ FİLMdir. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder