19 Ocak 2016 Salı

#14 Otel Transilvanya 2 (Hotel Transylvania 2)

Herkese selamlar iyifilm blog okurları.
Bu yazımda; ilk filmi 2012'de çıkan, farklı konusuyla dikkat çeken ve büyük beğeni toplayan "Hotel Transilvanya" animasyon filminin ikincisini ele alacağım.

Konuya değinelim önce:
Daha önce insanlara kapısını kapalı tutan Otel Transilvanya, artık insan müşterileri de kabul etmeye başlamıştır. Birbirinden ürkütücü yaratıklar, insanlarla birlikte yaşamaktadır. Misafirler arasında Dracula'nın yarı insan yarı vampir torunu Dennis de vardır. Anne babasının yokluğunda çok sevdiği torunuyla ilgilenen Drak, Dennis'in hiçbir vampirlik belirtisi göstermediğini görür ve ona vampir olmanın tüm gerekliliklerini öğretmeye karar verir. 

Seslendirme kadrosuna bakalım:
Seslendirme kadrosunda; Adam Sandler (Kont Dracula), Selena Gomez (Mavis), Andy Samberg (Jonathan), Kevin James (Frankenstein), Steve Buscemi (Wayne) gibi tanınan, başarılı isimler yer alıyor. Ki bu da filmi altyazılı bir şekilde izlenebilir kılıyor.

Gelelim eleştirilere:
1- Film çok hızlı ilerliyor. Çok fazla kopmalar var. Zaman algısı hiç kullanılmamış gibi duruyor.
2- İlk filmdeki seyir zevki bu filmi nazaran çok daha yüksek. Ha eğlendiriyor mu? Evet. Fakat ilk filmdeki keyfi alamıyorsunuz.
3- Mavis ve Jonathan'ın evliliğinde çıkan velet vampir oluyor. Gönül isterdiki Mavisle olan ilişkinden Jonathan'da bir kaç özellik kazansın. 
4- İlk filmdeki orjinali Fransız, seslendirmesi Laz şivesi olan usta aşçıyı görmemek beni biraz üzdü. "Uyy Drakula beyciğum" sözü aklımdan hiç gitmez.
5- Canavarların insanları kabulü bu kadar sancılıyken, insanların canavarları bu kadar kolay benimsemesi de ayrı bir ironi.
6- Son dakikalarda gelen kötü canavar sizi "şimdi film biraz daha hareketlenecek" diye ümitlendiriyor ama ümidiniz yarıda kesiliyor çünkü o sahneler 2-3 dakika ya sürüyor ya sürmüyor.


Seslendirme Kadrosu 10/10, Seslendirme 10/10, Konu 10/6, Genel 10/6

Bu film ilk filmine nazaran KÖTÜ, animasyon filmleri arasında eğlenceli, güldüren ve İYİ FİLMdir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder