18 Ocak 2016 Pazartesi

#13 Sosyal Ağ (Social Network)

Herkese iyifilm bloğundan selamlar arkadaşlar. Bugünkü eleştireceğim film şuan dünyanın en fazla kullanılan sosyal ağı Facebook'un kurucusu(!) Mark Zuckerberg'in Facebook'u nasıl kurduğunu anlatan "Sosyal Ağ".

Konusuna değinelim önce:
Yukarıda da dediğim gibi film şuan da dünyanın en çok kullandığı sosyal paylaşım sitesi Facebook'un nasıl kurulduğunu anlatıyor.

Oyunculara değinelim biraz da:
Jesse Eisenberg, kendisini bu filmden önce Zombieland ve sonrasında Sihirbazlar Çetesi filminden ve daha sonrasında ise Batman vs. Süperman: Adaletin Şafağı filminde Lex Luthor olarak tanıyacağız. Kendisi "Sosyal Ağ" filmi için kesinlikle aranılan adam. Asosyal fakat azimli kararlı bir insan yapısını, diğer insanları çok da umursamayışını bizlere çok güzel yansıtıyor. Tam bir Mark Zuckerberg.
Andrew Garfield, kendisini "İnanılmaz Örümcek Adam" filmlerinden tanıyoruz. Bu filmde ise kendisine en çok acıdığımız kişi oluyor. Rolünü gerçekten güzel oynamış, hakkını vermiş.
Justin Timberlake, şarkıcı kişiliğinin yanı sıra oyuncu kişiliğiyle de ön plana çıkan bu abimiz, filme yakışmış her yönüyle. Yaptığı işlerle övünmeyi seven, hiperaktif bir karakteri güzel oynamış.
Ve bütün oyuncular filme yakışmış. Gençlik zamanı oyuncularını gerçekten iyi seçmişler.

Gelelim eleştirilere:
1- Adam 42 günde Facebook'u kuruyor. Böyle bir site kurmak gerçekten bu kadar kısa mı sürüyor? Yoksa bizi mi yiyorlar?
2- Filmin sonlarında Winklevoss kardeşlere gizlilik için 65 Milyon $ verildiği yazıyor. Madem bu biliniyor nasıl gizlilik oluyor? Bu filmde gerçekler anlatıldıysa gizlilik diye bir şey kalmamış ve 65 Milyon $ zarar olmuş oluyor. Gerçi Zuckerberg abimize dokunmaz ama.
3- Sitenin açılması için bütün finansal desteği sağlayan Eduardo Savarin adlı arkadaşı hiç acımadan Facebook'dan atmaları bir eksi olarak yazıldı Zuckerberg abimizin hanesine. Bu nasıl bir yavşaklıktır?
4- Ünlü olacağım diye kadınları ortaya koymaları, onları kıyaslamaları da ayrı bir çirkinlik olarak geçti bize. Mark sen ne pis bi adammışsın!!!!
5- Filmde Facebook'u Mark Zuckerberg'in kurduğu anlatılıyor. Yanlış olan ise şuan Facebook'un bütün hakları, Zuckerberg'in bütün parası CIA'in denetlemesinde bulunuyor. Yani Mark Zuckerberg'in en ufak yanlışında kendisini bir daha göremeyebiliriz. Bunu eklemeyi unutmuşlar. Çünkü dünya da bu kadar büyük çaplı bir olayı kendi başına bırakmazlar.
6- Filmdeki konuşmalar çok hızlı ilerliyor. Bazı yerleri kaçırabilirsiniz. 

Oyuncular 10/9, Oyunculuk 10/8, Konu 10/7, Genel 10/7.5

Bu film bana göre biyografi filmleri arasında KÖTÜ FİLMdir. Çünkü bu film tam bir biyografi filmi değil. Biyografi filmlerinin dışında ise İYİ FİLMdir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder