3 Aralık 2015 Perşembe

#4 Karınca Adam (Ant-Man)

Herkese iyifilm bloğundan selamlar arkadaşlar. Bugünkü filmimiz Marvel'in son dönem gözdelerinden olan ve ilgi gören filmi Karınca Adam.

Konu:
Biyokimyacı Dr. Hank Pym (Michael Douglas) yaptığı son deneylerde, maddelerin boyutlarını değiştirmeyi keşfeder. Bu keşfi ilk önce üzerinde test eder ve yarattığı araçlarla birlikte böceklerle iletişime geçmeyi başarır. Yarattığı özel kıyafeti giyerek kötü güçlere karşı mücadele etmesi için Scott Lang'i (Paul Rudd) seçer, bu kıyafetin olağanüstü güçlerini kullanarak dünyayı kurtarmaya girişirler.

Oyuncular:
Paul Rudd, Ant-Man rolüne gerçekten çok uymuş. Kendisi Marvel evrenine yakışacak bir Ant-Man olmuş.
Michael Douglas, Hank Pym olarak karşımıza çıkıyor. Gerçi filmde pasif kalsa da filmin havasına uymuş kendileri.
Corey Stoll, kendisini bir çok filmde gördük zaten. Burada takıntılı ve sakin psikopat rolünü çok iyi oynamış. Yellow-Jacket rolü için biçilmiş kaftan.
Evangeline Lily, Hank Pym'in kızı Hope rolünde. Olmuş olmuş.

Gelelim Eleştirilere:
1- Ant-Man'in İntikamcılar üssüne gittiği sahne. Yav arkadaş koskaca İntikamcılar üssü. Falcon dışında başka adam olmaz mı? Lan biri çıksın ateş etsin ya da üstüne basmaya çalışsın. Etraf kurak, etraf çöl, etrafda hiç adam yok.
2- Görsel intro bittikten sonra Hank Pym kızına yeni prototipi gösteriyor ve Hope'un tipi bir anda değişiyor. Karının gözü göz değil.
3- Darren Cross, tesisin güvenliğini sözde 3 katına çıkarıyor fakat içeride tekme tokat adam indiriyorlar kimsenin ruhu duymuyor.
4- Karınca Adam, Falcon'la kapışırken Jetpack'inin içine girip kabloları koparıyor fakat aynısını Sarı-Ceket'e yapmaya çalışınca boyu büyük kalıyor ve atom altı boyuta girmek zorunda kalıyor. Şimdi Falcon'un Jetpacki bu kadar mı dandik? Değilse Karınca Adam nasıl o kadar küçüldü? Ha küçüldüyse de her sahnede boyutu aynı değil sonucu çıkıyor ortaya.

Filmde bilindik karakterler haricinde bir karakter görmek gerçekten çok güzel. İnsan acaba bu sefer ne olacak diye merak ediyor. Görsel efektler(her filmdeki görsel efektlerde hata var) muazzam güzellikte. İnsanı hayret ediyor.
Ve Karınca Adam'ı sonraki Marvel filmlerinde görecek olmak gerçekten çok sevindirici.
Konu 10/8, Oyuncular 10/10, Oyunculuk 10/8, Genel
10/8.3

Bu film hem Marvel evrenindeki filmlere hem de kendi kategorisindeki filmlere göre İYİ FİLMdir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder