9 Aralık 2015 Çarşamba

#5 Aşk Doktoru (Hitch)

Herkese iyifilm bloğundan selamlar arkadaşlar. Yeni bir film eleştirimle karşınızdayım. 
Filmimiz 2005 yılında çıkan geneli eğlenceli geçen romantik-komedi türündeki "Aşk Doktoru" yani "Hitch" filmi.

Konuya değinecek olursak:
Kendine göre imkansız bir aşka tutulmuş olan albert aşk acısı çekmektedir. Kendisi gibi yardıma muhtaç olup sorunlarını çözmüş kişilerden aldığı bir kart sayesinde dr.hitch ile tanışır. Hitch ile tanışmasından sonra hayatı değişecektir.

Erkekler arasında bir efsane olan dr.hitch artık herkesin dilindedir. tabiki bu olay gazetelerinde ilgisini çekmiştir güzel gazeteci sara da bu olayı araştırmaya başlar. hitchi tanımaya başladıkça saranında fikirleri değişecek ve aralarında güzel bir aşk doğacaktır.


Oyunculara değinelim biraz da:
Will Smith, kendisini pek çok filmden tanıyoruz. Kendisi gerçekten böyle filmlerin adamı. Hollywood'un yaşlanmayan çocuğudur kendisi. Eğlenceli roller kendisine çok yakışıyor.
Eva Mendes, bu rol için biraz ağır kalsa da güzelliğiyle izlettiriyor kendisini latin güzel.
Kevin James, filmin içindeyse mutlaka o film komik olur. Gerçekten de öyle olmuş. Kendisinin bulunduğu sahneler de çok güldüğümü söylemeliyim.
Diğer oyuncularda gayet güzel uyum sağlamış filme.

Gelelim eleştirilere:
1- Bu filmden anlıyoruz ki Amerikalı kadınların önünde bir kaç şekil hareket yapıp, bir kaç süslü söz söyleyince hemen tav olmakla birlikte çok sevişkenler kendileri ya da bize öyle gösteriliyor. Bende şöyle diyorum; yiyorsa gel bunu Türkiye'de yap. Adamı öttürürler, aklını başından alırlar. Kendine gelemezsin. Amerika'da yapması kolay. Herkesin mezhep geniş ne de olsa.
2- Sara Melas(Eva Mendes) diyor ki "Sevgili istemiyorum, kariyerime odaklandım." ama karşısına Hitch çıkınca bir anda yelkenler suya iniyor ve kariyere odaklanma bir anda "puf" uçup gidiyor akıldan. Madem bir karar verdin aklında tut.
3- Hitch'in hep gizli tuttuğu mesleğini Sara Melas ortaya çıkarınca herkeste bir merak oluşuyor tabi acaba bu mu aşık etti beni bu adama diye. Yav kardeşim adam sadece yolu göstermiş. Nasıl adımlanacağını öğretmiş. Ondan sonra bir daha görüşmemişler bile. Haftalar sonra gelip diyorsun ki "Sen bu adamı tanıyon mu yea?"
4- Sara'nın en yakın arkadaşı gelip diyor ki "Ben bir adamla tanıştım. Gerçekten çok yağışıklı fakat iç çamaşırı alıyordu. Kime diye sordum annesine olduğunu söyledi." Lan gerizekalı bir adam annesine iç çamaşırı alır mı? Hadi onu anlamadın arkadaşın da seni uyardı başka bir kız vardır diye. Ne çeşit bir malsın sen. Bir de gidip adamla birlikte oluyorsun. Sonra adamın seninle işi bittiğinde gelip Hitch'e "Hayatımı mahvettin." diyorsun. Kafayı kullan azıcık. Yazık.

Konu 10/8, Oyuncular 10/8, Oyunculuk 10/8, Genel 10/8.5

Bu film bana göre bütün romantik-komedi filmleri arasında İYİ FİLMdir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder