13 Aralık 2015 Pazar

#2 Batman vs. Superman: Adaletin Şafağı 2. Fragman İnceleme (Batman vs. Superman: Dawn of Justice)

Herkese iyifilm bloğundan merhaba arkadaşlar. Bu yazımda 2016 yılının en çok beklenen filmleri arasında bulunan Batman ve Superman'i karşı karşıya getiren "Batman vs. Superman: Adaletin Şafağı" filminin 2. fragmanına göz atacağım. Bakalım bizim için ne gibi sürprizler var.

İzlemeyenler için fragman linki:
Batman vs. Superman: Dawn of Justice 2. Fragman 

Fragmanı izlediyseniz gözümüze çarpan karelere bakalım:
 1- Bu sahnede bir bina yıkılıyor ve Bruce Wayne nam-ı diğer Batman abimiz bir kıza korkmasın diye sarılıyordu. Fakat sağ tarafa dikkatli bakarsanız tabelada "Wayne Finacial" yazıyor tam çıkmasa da. Bu da Batman'in neden Superman'a sinirli olduğunu bir nevi kanıtlıyor.

  2- Bu gördüğünüz sahne fragmanda 0.5 saniye bile görünmüyor. Kendisini hissettirip kaçıyor. Fakat yavaşlatıp, bir de üzerine biraz beyazlatıp bakınca Superman'ın ağzına kırmızı bir şeyler fırladığı görülüyor. Eğer bu kan ise Batman gerçekten emeline ulaşmış demektir. Bu da insanın aklına Superman "acaba güçlerini mi kaybetti." sorusunu akıllara getiriyor. Çünkü çizgi romana göre Superman gözünden çıkardığı lazeri fazla kullanınca hücreleri güneşten aldığı radyasyonu boşaltıyor ve Superman bir kaç günlüğüne güçlerine elveda diyordu. Film çıkınca neler olduğunu görücez hayırlısıyla.
3- Fragmanı izlediyseniz sonlara doğru Doomsday'in geldiğini görmüşsünüzdür. Bu sahne ondan önceki sahne. Lex Luthor ne yapmak istediğini söylerken ki sahne. Arkaya dikkatli bakarsanız Superman'i görürsünüz. "Superman'in ne işi var lan Lex Luthor'un yanında" diyebilirsiniz. Açıkçası bende merak ediyorum. Film vizyona girdiğinde hep beraber anlayacağız.
 4- Bu sahne ise filmin son sahnesine ait ve Wonder Woman'ın ilk göründüğü sahne. Soldan saymaya başlarsak Superman'in; süper güç, süper dayanıklılık, süper hız güçleri var. Wonder Woman; aynı şekilde süper güç, süper dayanıklılığı var. En sola bakarsak Batman; Elinde bir silahla Doomsday'i karşılıyor. Ne kadar absürd oldu değil mi? Yapımcılar bunun hakkında ne düşünüyor gerçekten öğrenmek isterim.

Evet arkadaşlar fragmanda gözüme çarpan bir kaç sahneyi gösterdim burada. Film karanlık ve kasvetli havasıyla, gerek görsel efektleriyle güzel olacağa benziyor. İnşallah beklentilerimizin altında çıkmaz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder