12 Aralık 2015 Cumartesi

#2 Agents of S.H.I.E.L.D 2x10 (Maveth)

Herkese iyifilm bloğundan merhaba arkadaşlar. Bu yazımda Marvel'ın "Agents of S.H.I.E.L.D" adlı dizisinin yarı sezon finali bölümünü inceleyeğim.

Üçüncü sezon için kısaca bir özet geçeyim:
2. Sezon son bölümlerinde ele geçirilen Monolith adlı taş bu sezonda daha önemli hale geliyor. 2. sezon son bölüm Jemma Simmons'ı içine alıp eski haline dönüyor ve 2. sezon böyle bitiyordu. 3. sezonda ise Simmons'ı geri getirmek için bir uğraş var ve sonunda geri getiriyorlar. Simmons'ın orada yaşadıklarıda bir bölümde gösteriliyor. Daha sonra Hydra adlı örgütün modern çağın değil yüzyıllar önce kurulan bir örgüt olduğu anlaşılıyor. Daha fazla Inhumans görüyoruz bu sezonda. Hydra'nın liderlerinden birinin yüzyıllar önce Monolith tarafından yutulduğunu ve kendisinin bir Inhuman olduğunu öğreniyoruz. Jemma Simmons'un geri getirildiğini öğrenen Hydra bunu kendi liderlerini geri getirmek için kullanmaya çalışır.

Bu bölümle önceki bölüm, tek bölüm olarak ele alınabilir. Gerçekten her iki bölümde kalite kokan bölümlerdi. Fakat bir yerde zamanlama hatası yapılıyor ki bu gerçekten de göze batıyor. Neresi peki? Son kısım. Şimdi son kısımdaki hataları sayalım. 
1- Portal'ın kapanması için belirli bir süre vardı. Bu süre bittiğinde portal hala açıktı(Daisy'nin bayılmasına rağmen)
2- Dizinin sonunda Coulson, Ward'ı öldürüyordu ve Fitz'le beraber geçitten geçip Dünya'ya geri dönüyorlardı. Ondan önce Fitz işaret fişeğiyle Hydra'nın liderini vurarak yakıyordu ama en sonda Ward gibi görünen ama Ward olmadığını bildiğimiz Hydra'nın lideri sonunda Dünya'ya dönüyordu. Sorun burda. Diziye baktığımızda Hydra'nın lideriyle Ward arasında en azından 100m vardır ki burada Ward portaldan daha uzak. Sen ne ara gittin Ward'ın vücudunu ele geçirdin. Tekrardan döndün geçitten geçtin. Hadi onu geçtim. Tam Fitz ve Coulson geçitten geçtiği anda mekanı bombaladılar. Geçitte onun altında kaldı. Peki sen ne ara geçitten geçip o patlamalardan canlı kurtuldun. Gerilim yapıcaz diye hata üstüne hata yapmışlar.

Bu incelemeyi izleyen arkadaşlar için yaptım. Zaten belli yazımda. Karakterleri bilen kişiler anlayacaklardır yazdıklarımı zaten. Diziye başlamayanlar içinse hemen başlasınlar derim tabi imkanları varsa. Kendini kesinlikte izlettiriyor.
Önümüzdeki bölümlerde ise bizi güzel kapışmalar beklediğini söylemek isterim. Fakat yeni bölüm taaa 8 Mart'ta çıkacak. Bekle ki gelsin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder