12 Aralık 2015 Cumartesi

#8 Hitman: Ajan 47 (Hitman: Agent 47)

Herkese iyifilm bloğundan merhaba arkadaşlar.
Bu yazımda bu sene vizyona giren "Hitman: Ajan 47" filmini ele alacağım. Çoğumuz bu filmin bir oyundan geldiğini biliyoruzdur zaten.

Konuya değinelim biraz:
Agent 47, tam bir ölüm makinesi olacak şekilde tasarlanmış bir suikastçidir. Ancak çok güçlü bir holding, ajanın arkasındaki sırrı çözüp kendi suikastçiler ordusunu kurmak istemektedir. Ajana bu görevde Katia adlı bir kadın yardımcı olacaktır, Katia bir yandan babasını bulmaya çalışmaktadır.

Oyunculara değinelim biraz da:
Rupert Friend, kendisini (izleyenler için) Homeland dizisinden tanıyoruz. Hitman karakterini yansıttığını düşünüyorum. Bir kaç yerde ciddiyet bozulsa da...
Hannah Ware, daha önce bir kaç yapımda küçük roller alan ablamız bu filmde başrollerde kendine yer buluyor. Kendisine asosyal psikopat rolü verilmiş gibi görünse de sonradan neden öyle olduğunu öğreniyoruz.
Zachary Quinto, kendisini Star-Trek filminde Mr. Spock olarak tanıyoruz. Bu filmde ise kötü adamımız kendisi. Onun yerine daha sert mizaçlı biri gelebilirmiş diye düşünüyorum.
Ciarán Hinds, kendisini bir çok iyi yapımla tanıyoruz. Bu filmde filmin ortalarından sonra dahil oluyor ve pek fazla da gözükmüyor ama kendisini görmek güzel.
Diğer oyuncularda olduğu kadar, olmadığı kader diye seçilmiş.

Gelelim eleştirilere:
1- Hitman tam bir ölüm makinesi olarak tasarlanmış yani duygular, pişmanlık vs. yok kendisinde. Fakat bu filmde kendisini bir kaç yerde gülümserken görüyoruz. Yıllar geçince duygusuzluk yumuşuyor galiba. İlk filmdeki Hitman abimiz (Timothy Olyphant) bu konuda daha iyi iş çıkarmıştı.
2- Le Clerq (Thomas Kretschmann) filmin son sahnelerine kadar ofisinden çıkmıyor. Zaten çıktığı anda da masal oluyor. Ecel kapıda bekliyormuş demekki.
3- John Smith (Zachary Quinto) derisi altına titanyum enjekte edilmiş, başka bir deney insanını oynuyor. Fakat derisi altına o kadar titanyum enjekte etmelerine rağmen vuruş gücünde hiçbir artış yok.
4- Filmin bir yerine Litvenko (Ciarán Hinds) John Smith'e diyor ki "Sen onlardan güçlü değilsin. Sen vücuduna güveniyorsun ama onlar akıllarıyla hareket ediyorlar." Ondan sonra Hitman abimiz bununla kapışırken hep göğüsüne göğüsüne sıkıyor. Lan insan bir kafaya sıkmayı dener. Derisi altında titanyum kaplı olduğunu biliyorsun. Asit atar adamın suratına dağıtır içindeki titanyumu. Hani nerede akıl. Adam içeri girip pata küte girişiyor. İki tane barettayla 50-60 kişiyi öldürüyor vs. Ha akıllı davrandığı yerler yok mu tabiki var ama aksiyon-gerilim yapıcaz diye de adamı mal durumuna düşürmeyin. Sıkıyor sıkıyor adam ölmüyor ama ölmediğini bildiği halde daha da sıkıyor. Bu da adamın canını sıkıyor.
5- Bir de efektler pek olmamış. Yani oldu bittiye getirilmiş gibi. Üzerinde biraz daha uğraşabilirlermiş.
6- Hitman oyunu gereği gizlilik gerektiren bir oyun. Yani direk adamların önüne çıkarsanız sizi kevgire çeviriyorlar. Bunu söylemek gerekir.

Konu 10/5, Oyuncular 10/6.5, Oyunculuk 10/6, Genel 10/6,5
Sıkı bir aksiyon filmi severseniz filmi rahatlıkla izleyebilirsiniz ama ha derseniz ben aksiyondan ziyada görsel şölen olsun ya da beni şaşırtsın derseniz pek tavsiye etmiyorum (Gerçi aksiyon filmlerinde pek şaşırtmaca olmuyor. Adamlar pata küte girişiyor, çatışıyor, bomba patlatıyorlar.)
Bu film ilk filme ve oyununa göre KÖTÜ, aksiyon filmleri arasında İYİ FİLMdir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder