11 Aralık 2015 Cuma

#7 Percy Jackson: Canavarlar Denizi (Percy Jackson: Sea of Monsters)

Herkese iyifilm bloğundan merhaba arkadaşlar.
Bugünkü kurbanımız 2013 yılında vizyona giren "Percy Jackson: Canavarlar Denizi"

Konusuna değinelim biraz:
Deniz Tanrısı Poseidon’un oğlu Percy Jackson’ın maceraları devam ediyor. İlk filmde güçlerini keşfeden ve annesini kurtarmak için arkadaşlarıyla uzun bir yolculuğa çıkan Percy, kendini kahraman gibi hissetmiyor, ona şansın yardım ettiğini düşünüyordur.
Canavarlar Denizi’nde; çok tehlikeli sularda mücadele etmek zorunda kalan Percy ve ekibi, insanların Bermuda Şeytan Üçgeni dedikleri yere yani “Canavarlar Denizi” ne giderler. Percy Jackson, Titan saldırıları ve mistik varlıklarla dolu bu yolculukta uyanmakta olan eski bir şeytanı durdurmak zorundadır ve macera başlar.

Oyunculara değinelim biraz da:
Logan Lerman, filmde kendisinden olağanüstü şeyler beklenen bir karakteri üstleniyor. Fakat yüzünden dolayı mıdır nedir hiçbir ciddiyet yok kendisinde filmde. Hep bir dalga havasında ilerliyor.
Alexandra Daddario, gözleri güzel fakat bir o kadar da korkutucu olan güzel ablamız. Kendisini San Andreas, Teksas Katliamı 3D gibi filmlerden tanıyoruz. O da burada yarı tanrıyı oynuyor. İlk filmde hırçın olan ablamız bu filmde biraz durulmuş gibi. Saçını boyatmış ondan olabilir.
Jake Abel, kendisi filmde tek beğendiğim kişidir. Kötü karakteri yakışıyor. Tipi tam Türk dizilerindeki liseli-kötü karakterleri andırıyor.
Sean Bean, kendisini oynadığı her filmde ya da dizide öldürüyorlar. Yönetmen burada "Yav bu adam her oynadığı yapımda ölüyor. Bu sefer ölümsüz olsun bakalım ne olacak." demiş olabilir. İyi de yapmış kendisini görmek güzel fakat az var filmde.
Bir kaç oyuncu dışında diğerleri bir önceki filmden tanıdığımız kişiler.

Gelelim eleştirilere:
1- Film adını haketmiyor. Yani "Canavarlar Denizi" denilmiş fakat deniz filmde 5-10 dakika ya var ya yok.
2- İlk filmdeki o hava ve görsel efektler yeni filmde yok.
3- Kronos'u çok güçsüz göstermişler. Halbuki "Titanların Öfkesi" filminde nasıl göstermişlerdi. Oradaki Perseus Kronosu öldürebilmek için tanrıların bütün mızraklarını birleştirip, boğazından aşağı atmıştı. Ki o filmde Kronos bir yumruğuyla koca bir köyü yok edebiliyordu. Mitler birbirini tutmuyor.
4-Filmde beklenmedik bir son olmuyor. Yine iyi taraftakiler kazanıyor hiçbir kayıp yaşamadan. Bunu aşmak gerek artık.

Konu 10/6, Oyuncular 10/5, Oyunculuk 10/4, Genel 10/4,5
Bu film bana, ilk filme ve fantastik filmlere göre KÖTÜ FİLMdir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder