19 Aralık 2015 Cumartesi

#10 Göster Gününü 2 (Kick-Ass 2)

Herkese iyifilm bloğundan merhaba arkadaşlar. Bu yazımda ilk filmiyle bir çok olumlu eleştiri alan "Göster Gününü" filminin ikincisini eleştireceğim.

Filmimizin konusuna değinelim önce:
Kendi kostümünü kendisi yapan ve doğa üstü güçleri olmasa da kendisini suçla savaşçısı bir kahraman ilan eden Dave/Kick-Ass, yeni maceralara sürüklenirken bir grup 'normal vatandaş' ile karşılaşır. Onlar da sıra dışı kostümlerle süper kahraman olmaya ve suçlularla mücadeleye atılmışlardır. Yeni ekip Justice Forever adını alırken, bu arada Red Mist'in büyük intikam planı da devreye girmek üzeredir...

Oyunculara değinelim şimdi de:
Aaron Taylor Johnson, kendisini şimdilerde Godzilla, Yenilmezler: Ultron Çağı filmleriyle tanıyoruz. Kendisinin ilk tanındığı büyük yapım 2006 yapımı "İlüzyonist" filmidir. Bu filmde Kick-Ass rolüne gerçekten uymuş. Başka birini canlandırmak istesem de canlanmıyor. Bende böyle bir etki bıraktığı için takdir ettim gerçekten kendisini.
Chloe Grace Moretz, Hollywood sinemasının yükselen yıldızı, kendisine özel bir hayranlık duyduğum kişidir kendisi. Kendisini şimdilerde Karanlık Gölgeler, Eğer Yaşarsam gibi filmlerden tanıyoruz. İlk fimde daha 11 yaşındayken, oynadığı aksiyon sahneleriyle dikkatleri üzerine çeken Moretz, ikinci filmde ilkine göre daha pasif kalmış.
Christopher Mintz-Plasse, kendisi filmde en sevdiğim karakterdir. Hem bu kadar saf hem de bu kadar kötü düşünmeyi gerçekten başarabilmiş kendisi. Kimbilir belki kendisi ileri daha büyük filmlerin kötüsü olur.
Jim Carrey, kendisini artık tanımayan yoktur diye düşünüyorum. Filmde topu topu 10 dakika görünse de kendisini görmek gerçekten çok güzel. Hele ki komedi filmlerinin dışında. Tabi bu filmde komedi olmadığı anlamına mı gelir? Tabii ki hayır.

Gelelim eleştirilere:
1- Chloe Grace Moretz nam-ı diğer Hit-Girl, Kick-Ass'ı bir güzel eğitiyor ve bildiği herşeyi de öğretiyor. Fakat kalın kafalı Kick-Ass, herşeyi öğrendiğini düşünse de, sonraki sahnelerde pata küte dövüşüp, ağzının yüzünün dağıldığını, patates çuvalı gibi yere yığıldığını görüyoruz.
2- Kick-Ass, Mindy'i (Hit-Girl)  filmin başından sonuna kadar yanında görmek istediğini, beraber savaşmaları gerektiğini, babasının da bunu istediğini söylüyor.(Hit-Girl'ün peder ilk filmde ölmüştü izleyenler bilir. Peder Nicholas Cage'di bu arada.) Fakat Mindy her seferinde geri çeviriyor, yüz buruşturuyor, gerçek kendimi bulmam gerek diyor ve Dave'i reddediyordu. Filmin sonlarına doğru Dave'in peder de ölünce diyor ki "Belki de kahraman olmanın anlamı yaşadığımız acıları alıp onlardan iyi birşey çıkarmaktır." Lan aq malı. Filmin başından sonuna kadar adam seni çağrıyor. Diyor "gel beraber kapışak." "Kayıplar azalsın." "Baban öldü diye kendini salma, babanda bırakmanı istemezdi." vs. vs. diye. İlla adamın babasının ölmesimi gerekiyordu. Ne oldu da döndün bir anda.
3- Dave'in arkadaşı Todd, Chris D'Amico(The Motherfucker)'ya katıldığında diyor ki "Kick-Ass aslında Dave Lizewski." Chris D'Amico'da durur mu yapıştırmış cevabı "SHUT UP!!" Bu nasıl tepki aq. Sonrasında malum olay yaşanıyor ve ilk filmde Dave nasıl Chris'in babasını öldürdüyse intikamını almak için Dave'in babasını öldürüyor. Şimdi soruyor Todd denen mala. Yav sen ne çeşit bir malsın? Bir insan bu kadar mı saf olur? Hadi onu geçtim. Ya bunu Dave öğrenseydi? Ben olsam binerim üstüne vururum kırbacı, vururum kırbacı ama o da ne?! Todd, Chris'in gerçek kötü olduğunu öğrense de saflığa devam edip söylemediği gibi, bir de üstüne teşekkür alıyor. İnsanın sinirlerine dokunuyor.
4- Jim Carrey, neden o kadar kısa durdu ki filmde. Biz sevmiştik "Albay Amerika"yı. Bunu da bir eksi olarak haneye yazdım.
5- Dave ile Mindy bir sahnede okulda artık eğitimin bittiğini falan tartışırken Mindy "Özür dilerim Dave ama bitti." diyerek taşı gediğine koyuyor ve oradan uzaklaşıyor. Millet sanki Mindy'nin bu sözlerini beklermiş gibi daha söylemeden toplanıyor. Ve sonunda sanıyorlar ki son sınıf öğrencisi, birinci sınıf öğrencisine yürüyor. Oğlum sizin ne çeşit bir mezhebiniz var. Adamla herşeyi yap, beraber yat kalk ama adam birinci sınıftan biriyle konuşunca sübyancı de. Millet hariçten gazel okuyup, yargısız infaz yapmayı çok seviyor gerçekten.
6- Union J'nin klip sahnesinde kızların azması da ayrı bir eksi olarak yazıldı haneye. Yani ben vücut yapıp çıksam kimsenin umrunda olmaz. Onların adı var ya...!

Uzun lafın kısası bu film; ilk filmine göre KÖTÜ, aksiyon-komedi filmleri arasında İYİ FİLMdir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder