30 Kasım 2015 Pazartesi

#2 The Wolverine

Herkese iyifilm bloğundan merhaba arkadaşlar. İkinci filmimizle karşınızdayım. Bugünkü kurbanımız Wolverine serisinin 2. filmi olan "The Wolverine" filmi.

Konusuna bakalım önce:
Logan, Jean'in ölümünden sonra kendisini insanlardan soyutlar ve hiçbir insana zarar vermeyeceğine dair kendisine söz verir. Bir bar kavgası yaşanacakken onu bulan Yuriko, Ustasının ölüm döşeğinde olduğunu ve ona veda etmek istediğini söyler ve onu Tokyo'ya götürür. Ve olaylar gelişir.

Oyunculara bakalım biraz da:
Hugh Jackman'ın Wolverine'nine hepimiz alıştık zaten. Artık herkes Wolverine duyunca aklına Hugh Jackman geliyor. Daha fazla anlatmaya gerek yok.
Filmde normal Marvel evreninde olmayan oyuncular var. Famke Janssen dışında. Kendisini Jean Grey rolüyle tanıyoruz ama filmde sadece hayal olarak var.
Gelelim İncelememize:
1- Logan'ın Japonya'da ne işi var. Yav sen Wolverine'sin. Git bir bara iç puronu, iç içkini. Senin ne işin var taa Tokyo'da.
2-Wolverine'nin ilk filmi 1970-80'ler arasında geçiyordu ve filmin sonunda Wolverine Reyiz kafaya adamantiyumdan yapılma kurşunu yiyince hafızayı kaybediyordu. Peki İkinci Dünya Savaşı'nda kurtardığı adamı nereden, nasıl hatırlıyor?
3- Sonuç olarak mutant genleri bütün hücrelerde olan bir şey. Peki bu yılan kadınımız Wolverine'in kalbine o böcüğü gönderince nasıl yenilenme yeteneğini bastırdı.
4- Hücresel düzeyde olan iyileşme yeteneğini Yashida dedemiz nasıl çekti ve ilginç tarafı nasıl gençleşti. Bunun bir ayarımı var? Varsa da Logan neden kullanmıyor? 
5- Daha ilginç tarafı vücudundaki adamantiyumu çekince Wolverine Reyizin iyileşme yeteneği Yashida dedeye geçmeye başladı. Yav arkadaş bu adam doğuştan mutant değil mi? Adamantiyum'dan öncede iyileşme yeteneği yok muydu? Sen nasıl adamantiyumdan iyileşme yeteneğini çektin.
6- Wolverine Reyiz her gittiği yerde bir kadında iz bırakmasa olmuyor. Çok sakin görünse de her an sevişmeye hazır bir mutant kendisi.
7- Saatte 300-400 kilometre hızla giden trenin üzerinde istedikleri gibi hareket etmeleri de garibime gitmedi değil. Biz 100'le giderken elimizi arabanın camından çıkaramıyoruz adamlar o trenin tepesinde kapışıyorlar.

Oyuncular 10/7, Oyunculuklar 10/7, Konu 10/5, Genel 10/6

Marvel'in o kadar iyi filmi arasında KÖTÜ, ama bilim-kurgu, fantastik filmlere göre İYİ FİLMdir. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder