21 Nisan 2016 Perşembe

#22 Batman Superman'e Karşı: Adaletin Şafağı (Batman v. Superman: Dawn of Justice)

Herkese iyifilm bloğundan merhaba arkadaşlar. Bu bölümde inceleyeceğimiz film geçen yılın ortalarından itibaren her yerde reklamı yapılan fakat çıkışından sonra pek de bekleneni veremeyin bir yapım. Nedir o yapım? "Batman Superman'e Karşı: Adaletin Şafağı"

Konusuna biz göz atalım:
Man of Steel'daki büyük mücadelenin ardından Metropolis tam bir enkaza dönmüştür. Bu yeni dünya düzeninde Superman de tartışılan bir figür haline gelmiştir. Bazıları için hala umudun simgesi olan kahraman, sayısı giderek artan bir kesim tarafından ise dünyanın varlığına en büyük tehdit olarak görülmektedir. Bruce Wayne de Superman'i zararlı bulanlardandır ve onun verdiği zararları düzeltebilmek için Gotham'da Metropolis'e gelir. İlk andan itibaren birbirinden hoşlanmayan ikili arasındaki mücadele amansız olur, ancak Lex Luthor'un yarattığı Doomsday bütün Metropolis için en büyük düşman haline gelince, Wonder Woman'ın da yardımıyla onu alt etmek için güçlerini birleştirirler. 

Oyunculara göz atalım:
Henry Cavill, kendisini ilk Superman filminden de tanıyoruz. Belki de DC tarihindeki en iyi Superman. Fakat bu filmde o kadar basık kalmış ki insan yadırgıyor.
Ben Affleck, kendisi çizgi romanlardaki Batman'a her ne kadar daha yakın olsa da Nolan'ın Batman'inin yanına bile yaklaşamaz. 
Jesse Eisenberg, Lex Luthor karakterine yakışmış. Şahsen ben beğendim. Tabii ki Lex Luthor'un küçükken kel kaldığı detayını atlamışlar.
Gal Gadot, herhalde filmde Superman'dan sonra en iyi oturan karakter Gal Gadot'tur. Tam bir Wonder Women olmuş. 
Diğer oyuncuları da Man of Steel'dan biliyoruz zaten. Amy Adams(Lois Lane), Laurance Fishburne(Perry White), Diane Lane(Martha Kent) gibi gibi.

Gelelim incelememize:
1- Filmden baştan falso zaten. Kim Superman'a kafa tutmaya cüret eder ki diyoruz. Ancak "He's Batman" demekten de kendimizi alıkoyamıyoruz.
2- Filmin geneli basık ve sıkıcı geçiyoruz. Normalde sinemada uykum gelmez. Ancak bu filmde bir ara kestirsem mi acaba diye düşünmeden edemedim.
3- Superman'in o kadar kas gücü olmasına rağmen beyin gücünden mahrum kaldığını anlamış olduk. Lan adam sana kriptonit gazı fırlatıyor, gücünü kesiyor. Hadi ilkini farketmedin yedin. Ya ikinci? Sende süper insan hızı yok mu olum? Bu ne mallık? Tut geri fırlat. Girsin Batman'a. Tabii ki girmez. Çünkü "He's Batman"
4- Zaten Batman ile Superman'in filmin bir yerinde kapışacağını biliyorduk. Tabii ki bunun bu kadar kötü olmasını da beklemiyorduk. Batman filmin başından beri düelloya davet ediyor Superman'i. Tam öldürecekken Superman diyor ki "Martha'yı kurtar". Batman'da diyor ki(hani anasının adı da Martha ya.) "Ne dedin sen?" sonra da diyor ki "Neden böyle bir şey söyledin?" Sonra Lois geliyor ve diyor ki "Çünkü Martha onun garip anası, yiğit anası, çilekeş anası." Batman'da diyor ki "ha tamam o zaman, niye baştan söylemiyorsun? Hadi arkadaş olalım." Superman'da diyor ki "taam o zaman ben gidip Lex'i durdurayım, sen de git anamı kurtar." ve gidiyorlar.
5- Harabe şehrin ortasına koskocaman uzay gemisi düşmüş. Kimse de demiyor ki bir inceleyelim. Nerede CIA, nerede NSA, nerede NASA? Nerede bu devlet?! Vermişler Lex denen veletin eline. Demişler ki "Al oyna." Hadi onları  geçtim. Superman neden merak etmiyor? Olum sen uzaylısın, o da uzay gemisi. Gir bi içine bak. Nasıl çalışır, ne yapılır? Bu kadar moronluk olmaz. IQ'su 75 falan diyeceğim Forrest Gump'a hakaret olacak.
6- DC'nin kasvetli bir havası var. EVET. Bu da onu Marvel filmlerinden ayıran önemli bir etken. Ancak bu filmin geneli karanlık. Başta biraz tadımlık güneş gördük. Sonrası full karanlık. Karanlık olduğu için en ufak bir patlama insan gözünü yorabiliyor.
7- Wonder Woman, ordan oraya kaçarken bir bakıyor ki Doomsday denen bir yaratık şehri dağıtıyor. Diyor ki hemen yardıma gitmeliyim. E ne değişti? Batman ve Superman denen iki sığır kapışırken neredeydin? Ya da Kriptonlu istilası olduğu zaman? Herneyse kendisini görmek güzel fakat bu kadar az ve dayak yerken görmek de kötü yani.
8- Superman'in öldüğünü söylememe gerek yok heralde. En saçması da bu. Lan olum sen Kriptonitten etkilenmiyor musun? Etkileniyorsun. Daha neyin artistliğini yapıyorsun? Ver Wonder Woman'a. Sen onu oyalarken o da tersten saplasın Doomsday'a. Ne de olsa o da uçup kaçabiliyor ki kadın ölümsüz. Diyorum ya tam bir moron.
9- Gelen geçen Metropolis'e saldırıyor. Yeni filmlerde düz bir arazi olarak göreceğiz galiba.
10- O Alfred nedir arkadaş. Biz Alfred'i "Möstö Weyn" derken sevdik. Bu adam bildiğin Oracle.(Oracle Batman'in en büyük yardımcısı. Batman bütün bilgileri ondan alıyor.)
11- Aquaman filmde 30 saniye, Flash 10 saniye gözüküyor. Lan madem "Adaletin Şafağı" gelip iki numara da onlar göstersin. Ha birer numara gösteriyorlar. Tabi onları da Batman videodan izliyor. 

Bu kadar güzel kadrodan ve fikirden ancak bu kadar kötü bir film ortaya çıkardı. Yani yönetmen her şeyden biraz ilave edeyim derken filmi koparmış. Çok fazla kopukluk vardı.

Oyuncular 10/7, Oyunculuk 10/6, Konu 10/5, Genel 10/4.5
Bu film hem DC filmleri hem de fantastik-aksiyon filmleri arasında-bazı arkadaşlar katılmayacak ama ben istediğimi alamadım- KÖTÜ FİLMdir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder